Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019/2020-es tanév programjai

Cikkek

Lázár Ervin Program

2020.03.01

Színházlátogatás

A Lázár Ervin Program keretében elsőként a 3. osztályosok vehettek részt ingyenes színházi előadáson. A  Lázár Ervin Program célja, hogy az összes általános iskolás tanuló évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire.

 Ez alakalommal Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter: A padlás című musicaljét tekintették meg a gyerekek Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, Bergendi Barnabás rendezésében.  A mű egy betörés, két szerelmes fiatal és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét meséli el. Az ősbemutató óta (1988) számos egyéb színházban bemutatták már.

Az előadás délután kezdődött, melyre egy nagy busz szállította a diákokat más iskolás gyerekekkel együtt. A darab két felvonásban került színpadra. Egy nagyon élvezhető előadásban volt részünk, mely tele volt humorral, de ugyanakkor hatalmas mondanivalója is volt természetesen.

4. és 6. osztályosok is egy felejthetetlen élményen vannak túl. A 8. osztályosok pedig hamarosan az Operába nézhetnek meg egy előadást.

Képek a képgalériában!

 

Félévi értékelés az iskolában

2020.03.01

Félévi értékelés

 

Mintha most lett volna, hogy 2019. szeptember 2-án meghallottuk iskolánk hívogató csengőszóját, és máris elérkeztünk a 2019/2020-as tanév első félévéhez. Hihetetlenül gyorsan repülnek a napok, hetek, hónapok, de elmondhatom, hogy eseménydús és eredményes félévet tudhatunk magunk mögött, amelyet intézményünk honlapján is nyomon követhetnek.  Iskolánk életében nagy hangsúlyt fordítunk az értékelésre, - amelyet korábbi újságcikkemben már leírtam - hiszen ez egy visszacsatolás, mint a tanuló, mint a tanár számára a félévben végzett munkájáról. Minden hónap utolsó péntekén az ebédlőben összejön iskolánk apraja-nagyja és megtartom az adott hónap értékelését. Így tettük ezt január utolsó péntekén, amikor nem csak egy hónapot, hanem a teljes félévet értékeltem. Az értékelés során kiemeltem rendezvényeinket, programjainkat, értékeltem a tanulók magatartását, szorgalmát és tárgyi jutalomban részesítettem minden osztályban azt a tanulót, aki legeredményesebben teljesítette a félévet. Szeretnék nekik itt is gratulálni, a többi tanulót pedig arra bíztatni, hogy nincs lehetetlen, és a maguk elé kitűzött célokat - a jelenleginél - több munkával, akarással és odafigyeléssel könnyedén elérhetik.  

  1. osztályban- Horváth Dorina
  2. osztályban- Kurucz Milán
  3. osztályban- Horváth Fruzsina
  4. osztályban- Csonka Nóra
  5. osztályban- Bogdán Dzsenifer
  6. osztályban- Kollár Vanda
  7. osztályban- Orsós Klaudia
  8. osztályban- Biri Szabolcs                     Képek a képgalériában!
 

Farsang az iskolában

2020.03.01

Farsang iskolánkban

 

A farsangi időszakban – a legendák havában - a számtalan szokás és hiedelem mellett sok jeles nap is szerepet kap. Például Gyertyaszentelő Boldogasszony napja nem csak egyházi ünnep, hanem ilyenkor minden figyelem egy bizonyos medvére irányul. Kijön-e a barlangjából, visszamegy-e, itt a tavasz vagy még várni kell rá?  Egy ma is élő hagyomány Balázs napjához, a gyermekek gyógyításához kapcsolódik, de aki szőlővel foglalkozik, az tudhatja, érdemes Vince napján az időjárást figyelnie, ha a termés miatt aggódik. Úgy tartja a mondás: „Ha megcsordul Vince, teli lesz a pince” . Sok ehhez hasonló hiedelem terjedt el, de egy biztos: ez az időszak mindenképp a mulatozásról szól. Ennek eleget téve iskolánk február 8-án farsangi mulatságot szervezett.

Diákjaink idén is törhették a fejüket, minek öltöznének szívesen és bátran mondhatom: ötletből nem volt hiány. Szülőként egy szuperhős, aki egy jelmezből másnapra újat tud varázsolni, hiszen naponta változtak az elképzelések. Végül a megjelent tanulókat ( jelmezben vagy anélkül) egy igazán családias légkör és vidám hangulat várta, sok-sok finomsággal, ajándékkal és jó zenével. Ehhez persze szükség volt összefogásra a gyerekek, a szülők és pedagógusaink részéről is. Emellett jó érzéssel tölt el, hogy iskolánk volt tanulói is bármikor rendelkezésre állnak, ha segítségről van szó. Technika órákon vagy a délutáni foglalkozások alkalmával szebbnél szebb díszek, girlandok készültek, amik aztán péntek délután ünnepi ruhába öltöztették iskolánk tornatermét. Szombat reggel a Szülői Munkaközösség néhány tagjának segítségével elkészültek a híres tojáskrémes szendvicsek, végül  összeállt a hangtechnika is. Lelkesen, izgalommal telve érkeztek iskolánk diákjai és néhány kedvet kapott gyermek a nagy bemutatkozásra. A remek jelmezek és produkciók kellően megalapozták a farsangi hangulatot. Ebben az évben tanáraink is készültek egy kis meglepetéssel, így a felvonulók és egy rap előadás után megmutathatták mit tesz egy kockás ing és egy kalap a hétköznapokon oly szigorú pedagógussal.

A mulatság végére kellően elfáradtunk, de megérte.  A régi szokások mellett kis újdonsággal fűszerezve talán ismét közelebb került egymáshoz tanár és diák. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a farsang lebonyolításához!

Képek a képgalériában!

                                                          

 

 

 

 

Íjászkodás az iskolában

2020.03.01

Sajnos a 2019/2020-as tanévben még nem bővelkedhetünk szakkörökben, de ez a következő tanévre változni fog. Jelenleg az egyik szakkör, ami működik az az íjászat. Gyermekeink szívesen tanulják ennek a régi ősi hagyománynak minden mozdulatát. Képek a képgalériában!

 

Karácsonyi ünnepség

2019.12.26

A Ladi János Általános Iskolában is elérkezett az év utolsó tanítási napja: 2019. december 20.
Mozgalmas, eseménydùs és eredményes évet zàrt iskolánk. Közeleg a szeretet ünnepe, a karàcsony, amely melegséget, szeretetet, békességet hoz mindannyiónk szívébe és egy kicsit megpihenve több figyelmet fordítunk egymásra és szeretteinkre. A mai napon tanulóink egy csodálatos karácsonyi műsort adtak elő a ragyogó karácsonyfa mellett, majd örömmel bontották ki ajàndékaikat. A hagyományainkhoz hìven következett az ebéd, ahol a 8. osztályos tanulók terítették meg az ünnepi asztalt és tàlalták fel a finom ebédet.
Iskolánk minden tanulója és dolgozója nevében kívánok mindenkinek meghitt, békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben bővelkedő új esztendőt!
Móriné Talián Gyöngyi intézményvezető

KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN!

 

Vörsi jutalomkirándulás

2019.12.26

Jutalomkiràndulàs Vörsre! Minden osztályból az a tanuló, aki a legjobban megérdemelte Sinkáné Lőrik Nikoletta intézményvezető-helyettes kíséretében elmehetett mégnézni a Vörsi Betlehemet karácsonyhoz közeledve. KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN!

 

Pályaorientációs nap

2019.12.26

Mint ahogy minden iskolában így nálunk is megszervezésre került a pályaorientációs nap.

Egy közös eligazítást követően különböző szakmákkal ismerkedhettek meg a gyerekek. A Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség egy szuper programmal kötötte le a gyerekek érdeklődését. Az egyik tantermet teljesen befüstölve a tanulók babát mentettek. Kint a udvaron a  Tűzoltóság és a Rendőrség tájékoztatót adott munkájukról. A programokat a tornateremben megszervezett vetélkedő követte, ahol volt gombvarrás, szögbeverés és számos érdekes feladat. KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN!

 

LUCÁZÁS

2019.12.26

Egy új hagyomány vette kezdetét a mesztegnyői iskolában. Luca Luca kity-koty…….

Kotyolás a mesztegnyői önkormányzaton. A 3-4. osztályos tanulók Talián Nikoletta és Göncz Gézáné, Kati néni vezetésével Luca napja alkalmából énekszoval árasztottàk el a hivatalt! Délután folytatódott a Lucàzàs, kézműveskedtünk, búzát vetettünk és fazékból jósoltunk! KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN! 
 

 

Mikulás járt iskolánkban

2019.12.26

Iskolánkban a mai napon egy fergeteges forgataggal kezdetét vette a Mikulásvàró délután. Volt versenyfutàs, foci, dekaverseny, játékos sportverseny, amelyen a gyerekek megméretették magukat, majd eredményhirdetés után megérkezett hozzájuk a várva várt Mikulás. Óriási zsàkja tele volt cukorral, csokival és még sok sok finomsàggal. A gyerekek énekeltek, verset mondtak neki, majd sorba mindenki megkapta a megérdemelt ajándékot. KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN!

 

Radnóti est

2019.12.26

A KSZR támogatásával, egy kis összefogással, ismét egy csodálatos műsornak lehettünk részesei! Kurucz Ádám Konrád Latinovits- díjas előadóművész látogatott el hozzánk, aki egy fantasztikus, profi előadást adott elő iskolánk tanulói illetve a Marcali Noszlopy Gáspár Általános Iskola tanulói számára. KÉPEK A KÉPGALÉRIÁBAN!