Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIGITÁLIS OKTATÁS

2020. március 16-án országszerte egy újfajta élet vette kezdetét a köznevelési intézményekben, miután bevezetésre került - a hazánkban is megjelenő koronavírus járvány elterjedésének megakadályozása érdekében - a tantermen kívüli digitális tanrend. Így történ ez a mesztegnyői Ladi János Általános Iskolában is, ahol március 16-án már üresek voltak a tantermek, folyosók és elindult a digitális oktatás. Igazán, erre az újfajta és szokatlan helyzetre kevésbé voltunk felkészülve, ezért kihívást jelentett tanuló és tanár számára egyaránt, de próbálunk rá úgy tekinteni, mint a magyar oktatást ért legnagyobb innovációs lehetőségre. 

 

  • Intézményünk egy kialakított napirendhez igazodva végzi digitális oktatását.
  • A tanulók és a szülők a feladatokról, utasításokról, tantárgyak tananyagáról  a KRÉTA iskolai alaprendszeren keresztül kapnak tájékoztatást.
  • Tanáraink a napirendben szereplő szorgalmi időszakban folyamatosan elérhetőek online formában vagy telefonon, ha a tanulóknak bármilyen kérdése merülne fel a kiadott feladatokkal kapcsolatban.
  • Az adatvédelemre és a személyiségi jogok megvédésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk.
  • A hiányzásokat visszavonásik nem rögzítjük.
  • Az érdemjegyeket az egyéni teljesítmények alapján kapják a tanulók, ezért kérjük a feladatok és utasítások pontos végrehajtását.
  • A tantermen kívüli digitális oktatás ideje alatt továbbra is megvalósul tanulóink étkeztetése, ugyanis az érintett települések Falugondnoki Szolgálata éthordóban házhoz szállítja a meleg ebédet az erre igényt tartó családok részére.

Mindenkinek jó egészséget és mérhetetlen türelmet kívánok ebben a nehéz időszakban!

 

Móriné Talián Gyöngyi

  intézményvezető